Også mister vi kulene

I et forsøk på å skru på de to ekstra kuleskruene ramlet selvfølgelig alle kulene ut. Kuleskruene kom med et plastrør inni hullet for å holde kulene på plass. Meningen er at man skal sette dette røret intil enden av skruen, og så skru mutteren inn. Problemet var at endene på skruen var dreid ned, og dermed for tynn til å holde skruene på plass.

Det å få kulene på plass igjen er en passe kilen operasjon. Man må skru mutteren litt på, og så lirke kulene inn i gjengene mens man skrur dem inn en etter en. Første forsøk tok en evighet, men med litt trening gikk det bedre. Det tok et par timer, men det var verdt det. Jeg var uansett nødt til å lære dette siden man nok må regne med å demontere dem for rensing fra tid til annen.

Jeg fant også ut et bedre triks for å holde kulene på plass enn plastrøret. Hvis man ruller sammen et papirark, så glir denne fint utenpå enden av skruen. I tillegg vil papiret rulle seg litt ut, og dermed fylle hullet helt opp slik at kulene holdes bra på plass.

 

Legg igjen en kommentar