En dårlig dag for bygging

Jeg tok meg litt fri på slutten av dagen i dag for å frese de siste aluminiumsdelene ferdig. Det var muligens ikke noen god ide.

For å ta det beste først. Jeg laget feste til kulemutteren på X-aksen, og den ble helt perfekt. Satt som et skudd.

Endelig er alle aksene i drift. Det var bare en liten irriterende detalj som dukket opp

Hodet på skruen som den blå pilen peker på er litt for høy. Den kommer i veien for kulemutteren til Z-aksen. Jeg har to alternativer. Den ene er å forsenke hullet, og den andre er å bruke lavere skruhode. Har ikke bestemt meg ennå.

Men, så over til det aller mest irriterende. Jeg laget 5 step-motor fester og en del til Z-aksen. Alle ble feil.

På stepmotorfestene freste jeg det brede sporet feil vei (de er ikke kvadratiske). Jeg klarte å redde dem ved å frese spor 90 grader på det første, derav de «knottene» som stikker ut i hvert hjørne. Det gjør ikke noe, men det ser litt rart ut.

Den andre feilen, den mest idiotiske, gjorde jeg på delen til venstre i bildet. Først boret jeg alle hullene (Det er to som ikke vises på bildet), og deretter freste jeg ut det store U-formede sporet. Problemet var at dette sporet ble frest inn fra feil side, og dermed passer ikke delen.

Vel, ny dag, nye muligheter. Blir nok nødt til å lage den siste delene om igjen. Men alt i alt er det ikke så ille. Av alle delene jeg har laget er det bare denne som har blitt helt feil. De fleste delene har vært mer enn bra nok, og et par har fått feil som ikke har hatt noen betydning.

 

Legg igjen en kommentar