Også snurrer det

Spindelen er på plass.

Foreløpig har jeg kun frest ut EMC2 splashen (samme som sist), men nå ble ikke bokstavene skjeve og dradd. Sirkelene ble helt runde. Dette kjennes bedre og bedre.

Spindelen, en Suhner UA25RF (tror jeg det var) på 1050W virker svært solid og velbygget. Det er ikke noe merkbar slark i akselene, hverken radielt eller aksielt. Det vil ikke nødvendigvis si at det er perfekt, men det er i hverfall ganske bra. Mer vet jeg ikke før jeg evt. måler. Turtallet, som går fra 3500-25000rpm ubelastet justeres med en liten skruknott. Lydnivået er ganske høyt, men etter sigende betydelig lavere enn Kress som er den nærmeste konkurrenten. Opptil 12000-14000rpm er det helt greit, men når man drar den opp til 25000 bråker den som et jetfly. Får ta et par lyttetester rundti huset og nabolaget senere.

Ting begynner å ta form nå, men det er sykt mange detaljer igjen som kan/bør fikses. Neste punkt på agendaen blir nok å lage et fresebord, og deretter rette opp aksene slik at de blir ortogonale. Deretter er det er par MDF plater som skal lages til, og så en mengde med elektrikerarbeid.

Legg igjen en kommentar