Noen ferdige deler

Så var det på tide å dra noen deler ut av formene.

Photo 01.03.13 17 32 43

 

Og så den lukkede formen.

 

 

Photo 01.03.13 17 32 52

 

Slik så det ut når en ene halvdelen var tatt av.

Photo 01.03.13 17 33 21

 

Og her er det åpenbart at noe har gått galt. Det er digre luftlommer øverst. Jeg regner med at jeg har vært for rask med å fylle formene slik at luftboblene har blitt fanget. Siden polyurethanen jeg bruker har relativt høy viskositet (omtrent som vaniljesaus), så klarer nok ikke luft å slippe ut de trange åpningene uten hjelp. Jeg kjørte på med vakuum, men tydeligvis ikke nok. På bildet under er delene helt ute av formen, og det var ikke noe bedre på den andre siden.

Photo 01.03.13 22 10 21

 

De andre delene derimot ble helt perfekte.

Photo 01.03.13 22 09 46

 

Nå er det litt vrient å bedømme styrken på delene ennå siden de trenger en uke på romtemperatur får å herde ferdig. Går raskere med varmeskap, så jeg tenker å herde dem ferdig på jobben en av dagene.

Jeg gikk selvfølgelig umiddelbart i gang med en nye runde. Denne gangen droppet jeg pigment for å spare litt tid. Jeg var litt mer omhyggelig med å fylle den lukkede formen, så få vi se hvordan det har gått i morgen.

2 kommentarer

  1. Hadde det vært en ide å vakumere formene før du kjører på støpemassen. Dvs ha formene i vakumkamret og med en slange inn som du lar støpemassen gå igjennom når trykket er lavt nok. Dermed har du ingen luft i formen i utgangspunktet, og behovet for å slippe ut luftbobler blir mindre. Så når alt har satt seg i formen kan du slippe inn normalt lufttrykk igjen og evt. vakumbobler blir mikroskopiske. Jeg har tenkt å prøve en slik teknikk på den ene dykkelykta mi.

  2. Har prøvd en del varianter over tema vakuum. Bl.a. har jeg laget en form der jeg sugde resin gjennom med vakuum, men den klarte likevel ikke å fylle formen. Det du beskriver likner veldig på en kommersiell teknikk der eneste forskjellen er at resin pumpes inn med overtrykk etter at formen er satt under vakuum. Overtrykk er nok ikke så aktuelt, men ellers er det en god ide. Problemet mitt er at jeg ikke har et vakuumkammer som jeg kan mate inn slanger i.

Legg igjen en kommentar