Forslag til rigg

Jeg har laget en kjapp 3d modell av en rigg. Ikke komplett, bare en skisse. De svarte stengene er CF-stenger. Masta er jo en selvfølge, men på hver side har jeg lagt på et 2mm CF rør. Disse rørene har som oppgave å stabilisere det hele, samt feste duken, men også for å bedre aerodynamikken. Angrepsvinkelen blir jo litt mindre kritisk når man lager litt radius på framkanten.

De gule spantene tenkte jeg å CNC-frese ut i 2mm flyfiner. Lett, sterkt og billig. På tegningen har jeg bare laget 2, men det bør nok inn 2-3 til for å spenne ut duken.

Som duk tenkte jeg kanskje å bruke en slags film (Solarfilm, SolarTex e.l.) som krymper med varme.

Hele greia trimmes ved å rotere masta. Denne mekanismen har jeg ikke tegnet ennå, men den burde ikke by på mer enn moderate praktiske utfordringer.

Hvis dere klikker fram orginalbildene, så er de ganske store.

Noen synspunkter??

Vi bør forresten dra i gang litt skrog-design. Noen frivillige.

rigg-1 rigg-2

Legg igjen en kommentar