Servo og motorstyring til Lego

Roverprosjektet går nok sin skjeve gang. Sakte men sikkert. Det er et par ulemper med dette prosjektet. Det er ganske komplisert, så Jonas kan ikke involvere seg så veldig mye ennå, og så kommer det til å ta ganske lang tid. Derfor har vi dratt i gang et lite sideprosjekt som skal gå ganske så fort og gæli. Jonas har masse Lego Technics, men det er et par nøkkelkomponenter som mangler. Det ene er skikkelig styring av motorene, og det andre er skikkelige servoer. I tillegg hadde det jo vært fint å kunne programmere dette med Python eller noe slikt. Alt dette kunne vi mer eller mindre løst med Lego Mindstorm, men det er grisedyrt. Og siden vi allerede har masse som kan brukes, samt er i stand til å lage resten, så skal følgende gjøres.

  • Lego-fester skal limes fast til en vanlig (kraftig) RC-servo
  • En lego-arm, eller lego-tannhjul skal limes eller skrus fast på servohornet.
  • Jeg skal grave fram en RaspberryPi 3b fra skuffen.
  • Jeg skal lage et lite hjemmemekket RPi Hat kort med to PWM motorkontrollere og plugger til 4 servoer. Hvis jeg er skikkelig inspirert så legger jeg på 8 utganger til LEDs e.l., samt 8 innganger til knapper e.l.
  • Strømforsyning skal fikses med batterier til Bosch 12V verktøy. Jeg har blå-Bosch versjonen av dette liggende, og trenger vi flere kan de skaffes ganske billig. Fordelen med dette er at vi har lader, batteriene er robuste og trygge, samt at de tåler juling. Og 3Ah varianten kan kjøpes for rundt 600kr hvis vi trenger flere.
  • Men da må jeg lage en batteriholder…. Nei vent, jeg har laget en batteriholder. Se neste post.

Så når HAT-kortet er laget (tenker å frese PCB sjøl siden det er ganske enkelt), så er resten av jobben litt klatting og liming med Lego-deler. Deretter er det bare å gyve løs på programmering og bygging.

Legg igjen en kommentar