RatOS 2

Det var åpenbart at jeg måtte oppgradere OS på printeren nå. Den versjonen jeg hadde ble ikke vedlikeholdt mer. Dette innebar en fullstendig reinstallering, noe som er sånn passe kjipt. Men, det gikk jo greit. Ikke alt for mange timer gått med. Jeg fikk jo samtidig ryddet opp litt i konfigurasjonen. Nå ser det ut som den printer omtrent som før. Bare noen smådetaljer som skal fikses, som adaptiv mesh.

Nå tygger den seg lykkelig gjennom en liten Benchy, så får vi se hvordan det blir.

En liten detalj jeg glemte ang. shutdown. Siden jeg har koblet RPi til et relé som kutter hoverdstrømmen til printeren når jeg skrur av, så kan jeg også få printeren til å skru seg av automatisk når den er ferdig med et print. Jeg legger da følgende macro inn i printer.cfg fila:

[gcode_macro SHUTDOWN]
variable_sd: 0
gcode:
 TURN_OFF_HEATERS
 {% set sd=printer["gcode_macro SHUTDOWN_VAR"].shutdown_at_end %}
 {% if sd== 1 %}
  TEMPERATURE_WAIT SENSOR=extruder MAXIMUM=50
  M118 Turn off when extruder is below 50C
  SHUTDOWN_NOW
 {% endif %}

[gcode_macro SHUTDOWN_NOW]
gcode:
 TURN_OFF_HEATERS
 M118 Shutdown now
 {action_call_remote_method("shutdown_machine")}

[gcode_macro REBOOT]
gcode:
 {action_call_remote_method("reboot_machine")}

[gcode_macro SHUTDOWN_VAR]
variable_shutdown_at_end: 1
gcode:
 {% if printer["gcode_macro SHUTDOWN_VAR"].shutdown_at_end==1 %}
  M118 Printer will auto shutdown when print is finished
 {% else %}
  M118 Printer will stay on when print is finished
 {% endif %}

[gcode_macro SHUTDOWN_SET]
gcode:
 SET_GCODE_VARIABLE MACRO=SHUTDOWN_VAR VARIABLE=shutdown_at_end VALUE=1

[gcode_macro SHUTDOWN_CLR]
gcode:
 SET_GCODE_VARIABLE MACRO=SHUTDOWN_VAR VARIABLE=shutdown_at_end VALUE=0

SHUTDOWN_NOW og REBOOT er jo åpenbare, de virker umiddelbart ved å sende signal til OS-et. Den som bare heter SHUTDOWN vil skru av printeren hvis SHUTDOWN_VAR er satt, men den venter til alt har kjølt seg ned først. SHUTDOWN_VAR er satt på i utgangspunktet, men kan skrus av og på med SHUTDOWN_CLR og SHUTDOWN_SET.

I slutten av alle g-code filene mine har jeg da satt inn kommandoen SHUTDOWN. Da vil printeren skru seg av når printet er ferdig. Hvis jeg ikke ønsker dette, så kjører jeg bare SHUTDOWN_CLR før printet er ferdig, så forblir den på.

Legg igjen en kommentar