Kategoriarkiv: seilbot

Forslag til rigg

Jeg har laget en kjapp 3d modell av en rigg. Ikke komplett, bare en skisse. De svarte stengene er CF-stenger. Masta er jo en selvfølge, men på hver side har jeg lagt på et 2mm CF rør. Disse rørene har som oppgave å stabilisere det hele, samt feste duken, men også for å bedre aerodynamikken. Angrepsvinkelen blir jo litt mindre kritisk når man lager litt radius på framkanten.

De gule spantene tenkte jeg å CNC-frese ut i 2mm flyfiner. Lett, sterkt og billig. På tegningen har jeg bare laget 2, men det bør nok inn 2-3 til for å spenne ut duken.

Som duk tenkte jeg kanskje å bruke en slags film (Solarfilm, SolarTex e.l.) som krymper med varme.

Hele greia trimmes ved å rotere masta. Denne mekanismen har jeg ikke tegnet ennå, men den burde ikke by på mer enn moderate praktiske utfordringer.

Hvis dere klikker fram orginalbildene, så er de ganske store.

Noen synspunkter??

Vi bør forresten dra i gang litt skrog-design. Noen frivillige.

rigg-1 rigg-2

Seilbot

OK, da setter vi i gang.

Jeg har lenge hatt ambisjoner om å mekke multikopter, men jo mer den hypen tar av, jo mindre interessant er det. Dessuten er hovedinteressen min ikke å få spetakkelet til å fly, men å lage drone som kan leke med seg selv. Dette er jo i praksis ulovlig, og det med god grunn, når det gjelder flygende redskap.

Men så, for et drøyt halvår siden, kom jeg over dette:

http://www.raspberrypi.org/archives/4109

En autonom seilbåt basert på RaspberryPi. Nå snakker vi.

http://abersailbot.co.uk/index.html

Det arrangeres tydeilgvis regatta mde slike båter:

http://sailbot.org

Vel, etter å ha ruget på dette lenge og vel, så er ideen luftet for Fred og Christian.

Så da er det bare å sette i gang. Vi bør lande på en spec. for første prototype ganske snart. Dokumentasjon på design og byggeprosess postes her.