Printe DLG deler

Jeg har lenge hatt lyst til å bygge DLG, men jeg er litt lat. Så dagens latskapsøvelse er å se om jeg kan 3D printe deler. Og da mer spesifikt fremre del av Podden. Jeg hadde sett et filmklipp av en som snakket lenge og mye om seg selv, og litt om «Vase-mode» i 3D slicere. Typisk Youtuber der altså. Men jeg fikk lyst til å teste «vase-mode» selv. Dette er en spesialfunksjon der sliceren ser helt bort fra å skrive ut hele modellen din, men skriver kun ut det ytterste skallet, og da i den minste bredden som er mulig. Normalt den samme bredden som dysen på skriveren. Jeg testet litt med forskjellige instillinger, to dyseåpninger osv. Totalt ble det 6 utskrifter.

  1. Normal utskrift av en skallmodell, med skalltykkelse 1,2mm (3 linjebredder med 0,4mm dyse. Denne ble ca 60% ferdig før det ble hikke i utskrifta. Veide 5,3 gram.
  2. Vase mode, 0,4 mm dyse, 0,15mm lag 4,0 gram
  3. Vase mode, 0,4 mm dyse 0,2 mm lag, 3,7 gram
  4. Vase Mode, 1,0 mm dyse, 10% infill, 0,5mm lag 13,4 gram (en tabbeutskrift)
  5. Vase mode, 1,0 mm dyse, brim, 17 min printetid, 8,7 gram
  6. Vase mode, 0,6 mm dyse, brim, 1mm linjebredde, 0,5 mm lag 8,3 gram. Denne ble 7,7 gram når den var slipt og bunnen tatt ut.

Desverre skrev jeg ikke ned hvor lang tid hver enkelt av utskriftene tok. Jeg kjørte test nr. 3 i sliceren nå, og da estimerte sliceren 38 minutter, men den bruker å være optimistisk.

Så hva lærte jeg. Jo, det går fortere med større dyse, men ikke så mye at jeg normalt gidder å bytte, for det er endel styr. Kvaliteten på test 2. og 3. ble overraskende bra. Selv om de begge ble hule helt i tuppen (2-3mm hull). Ser ikke for meg at dette er noe jeg kan bruke til å lage en skikkelig POD med, men å skrive ut et deksel til å dra over podden, som lett kan erstattes etter en stygg landing, ja det er mulig. Men i ettertid ser jeg at jeg mest sannsynlig kommer til å bruke dette for å skrive ut skall, hvor jeg kan teste om det blir plass til det jeg vil putte inni, og for å teste om 3D modelleringen min er rett.