Vogna til X-aksen er nesten ferdig

Det ble en del improvisasjon når jeg laget denne delen. Som nevnt tidligere gjorde jeg noen små feil i designet. For eksempel var det ikke plass til alle skruhodene som stikker ut. Jeg hadde også laget de kantene som skal rette opp lagerblokkene litt lave. Jeg tror det meste skal være i orden nå, men delen ble litt mer shabby enn jeg hadde håpet på. Vel, så lenge den gjør nytten, så er det greit.

Her er den montert sammen med Z-akse kuleskrue.

Nå mangler det ikke så skrekkelig mange aluminiumsdeler. Det er kun én stor del igjen, som jeg er omtrent halveis ferdig med. Det er Z-akse-vogna. Det vil si den delen som beveger seg opp og ned. Ellers mangler jeg feste til kulemutteren på X-aksen, samt et knippe med stepmotorfester. Disse delene er små og enkle å lage.

Regner med å være ferdig med mesteparten av aluminiumsfresingen om 2-3 uker, litt avhengig av hvor mye tid jeg kan sette av til det. Kanskje en 7-8 timer jobb igjen foran fresen. Det er forøvrig ulidelig kjedelig å stå å sveive på den fresen. Morsomt når delene er ferdig, men sykt ensformig når det er mye metall som skal bort.

Legg igjen en kommentar