Første nyttige gjenstand

Jeg har ennå ikke rettet opp aksene, eller gjort noe forsøk på å lage et skikkelig fresebord, men det er alt for kjedelig i forhold til å prøve ut fresen. Derfor laget jeg et lite brett for å holde styr på spennhylsene til spindelen.

Nå gikk jeg relativt grundig til verks for å lage rimelig optimale kutt. Jeg brukte GWizard til å beregne hastighet på kuttet, og brukte relativt generøs dybde. Alt dette ga langt mer agressiv fresing enn jeg ville gjort intuitivt, men det virket som bare det. Og det gikk fort. Videoen under er klippet, men total kjøretid er på 3-4 minutter, pluss fomling for å bytte verktøy midt i.

Legg merke til hvor fine og runde hullene blir til slutt. Jeg er veldig fornøyd.

G-koden blir generert med et program som heter CamBam. Det er et ganske rimlig program som ser ut til å fungere forbløffende bra.

Men, snurr film:

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar