Styring på aksene

Har gjort fantastisk mye i helga, men så kom søndagen, og jeg ble sjuk. Faktisk har jeg vært pudding i hele dag også.

Men, før jeg ble dårlig var jeg nesten klar med å kable steppermotorer, og i ettermiddag tok jeg en overdose med paracet og gjorde det ferdig (begynte å bli bedre også da). Vel, ikke missforstå, jeg er ikke ferdig med alt, men jeg har fått styring på alle aksene. De durer og går, og adlyder villig vekk EMC2. Kjørte G-koden til logoen som dukker opp når man starter EMC2, som du kan se i videoen under. Har jo ikke noe spindel ennå, så det skjer ikke mer enn at aksene rører seg, men det er bra nok for meg i dag.

Oppsettet for øyeblikket, og det er tatt relativt ad-hoc, er:

  • 4A strøm per fase.
  • ca 45V driftspenning.
  • 20x microstepping (4000 step pr omdreining).
  • 40mm/s maks hastighet (2400mm/min)
  • 100mm/s^2 akselerasjon. Det virker opp til ca 500mm/s^2 også, men det bråker og rister litt mye.

Skal legge ut litt bilder av installasjonen etter hvert, men jeg orker ikke i dag.

[tube]aAXGKz1GhM4[/tube]

Legg igjen en kommentar