Tjuvstart på fresing

Jeg har koblet og montert en god del de siste par dagene. Steppermotorene snurrer og går, og jeg har endestoppbrytere på alle akser. Ledningene henger og slenger foreløpig, men de skal nok festes, bare jeg får malt platene først.

Men, etter å ha lekt med å kjøre aksene frem og tilbake en god stund kom jeg til å tenke på at jeg jo har en liten spindel liggende. Den mest ubrukelige redskapen en mann kan eie. En Dremel. Vel, den kan sikkert brukes til noe, men ikke på langt nær alt Dremel påstår den kan brukes til. Til det er den alt for svak og skranglete. Men litt MDF plater er jo ikke så voldsomt, så jeg klemte til. Det kunne jo ikke skje noe verre enn at den ble ødelagt.

Jeg fant fram litt kapp av MDF fra forrige helg, borret noen hull i den slik at jeg kunne bolte den til Z-aksen. Noen flere hull for å stripse fast Dremel-en, og noen skruer som dremelen kunne støtte seg på (så den ikke kan rulle fram og tilbake på platen).

Skikkelig vinglete, men jeg skal jo ikke akkurat lage presisjonsdeler med det. Dessuten slarker spindelen både opp og ned, og sidveis i kulelagerene sine, sikkert så mye som noen tidels mm.

Det neste jeg gjorde var å feste en liten MDF plate til fresebordet med dobbeltsidig tape, feste et V-formet fresebit jeg hadde liggende, og nulle aksene. Deretter var det bare å trykke play på splash-en til EMC2. Resultatet ser du under.

Det vises ikke så godt på bildet, men sirklene er ikke helt rundt, og linjene møtes ikke helt der de skal. Dette skyldes utelukkende at Dremelel har dårlige kulelager, og at den er festet med strips. Jeg kjørte nok litt for agressivt for et såpass vinglete oppsett.

I dremelboksen min fant jeg også en endefres med 3.2mm diameter. Jeg fant et CAM program og laget et enkelt program. Først freste jeg en 2mm dyp firkant på 160x60mm, og så freste jeg initialene mine ytterligere 0.5mm ned. Nå ble resultatet litt bedre siden jeg hadde strammet stripsen så det knaket i Dremel-plasten, og jeg hadde redusert hastigheten en del.

Jeg kan vel ikke nekte for at dette var skrekkelig morro, faktisk så morro at jeg ikke hadde tid til å filme. Men nå skal det sies at det hadde blitt en kjedelig film. Tok skrekkelig lang tid.

Skikkelig spindel er bestilt nå.

Legg igjen en kommentar