Vi kjører tørt

Late-Kjell kom på besøk igjen og bestemte at det er kjedelig å male mdf plater. Spesielt siden mesteparten av det jeg kommer til å frese blir frest tørt. Det er forbløffende hvor bra resultat man kan få selv i aluminium uten å smøre, spesielt hvis man passer på å blåse vekk spon. Og så lenge man ikke sprøyter olje eller andre smøremidler ukritisk utover, så bør vel platene holde sånn noenlunde. Og om ikke, så får jeg sage noen nye (som jeg maler).

Med litt flaks kommer UPS på besøk før helga med en flott Suhner spindel. En som kan gå helt ned til ca 3000rpm. Dette er mer enn tilstrekkelig lavt for det meste man kan gjøre i aluminium og mykere så lenge ikke fresen blir for stor. Største spennhylse som passer på denne spindelen er 10mm, og det er vel omtrent det maksimale man børe bruke med såpass høyt turtall.

Legg igjen en kommentar