Minifresing

I dag fikk jeg en liten samling med fresepinner og graveringspinner i posten. Det var litt forskjellige størrelser, men de jeg syntes var mest interessante var 1mm endefres i karbidstål, spesiallaget for aluminium. Jeg har aldri prøvd så liten fresepinne før da det er vrient på en manuell fres å ikke knekke den, så her måtte det prøves.

Jeg laget en passe intetsigende figur som jeg freste ut. Total bredde på hele figuren er 11mm. Firkanten i midten er vel 3x4mm eller noe slikt. Dybden på den ytterste er 0.8mm, og den innerste er ytterligere 1.2mm dyp.

Fresen kuttet som det skulle vært smør. Det er uttrolig hvor bra ting fungerer når man koster på seg skarpe fine verktøy.

Jeg måtte prøve en graveringspinne også, så jeg skrev navnet mitt veldig smått. Hele navnet er ca7-8mm langt. Det er frest ut med en 60graders spiss (den som er på det øverste bildet), og dybden satt jeg til 0.1mm. Det siste viste seg å være litt mye, men det ble uansett ikke så ille.

Legg igjen en kommentar