Fresebordet er endelig ferdig

I hvertfall nesten. Jeg har ikke laget styrehull ennå, men det har jeg lyst til å vente litt med for å se om jeg trenger det.

Det tok mye lenger tid enn jeg hadde planlagt, mye på grunn av sykdom i heimen, men så ble det da ferdig til slutt.

Selve plata viste seg å være litt bøyd, så jeg var nødt til å planfrese den på begge sider. Jeg startet med å lime fast plata til det gamle MDF bordet med spraylim. Deretter planfreste jeg baksiden.

Deretter snudde jeg plata og limte den fast igjen før jeg begynte å bore hull. Siden fresen min ikke er spesielt egnet til å bore store og dype hull, så brukte jeg et mindre bor for å lage styrehull før jeg tok med meg hele plata på jobben og boret opp med søylebormaskin.

Det å gjenge opp hullene var skikkelig blodslit. Jeg forsøkte med drill, noe jeg har gjort med hell før, men 25mm dype M8 hull ble litt i drøyeste laget for drillen. Dessuten var det lett å ødelegge hullene på den måten. Løsningen var å gjenge 250 hull for hånd. Ikke noe jeg anbefaler, men det er gjenomførbart. 3-4 timer med hardt arbeid. Hansker er et must.

Til slutt skrudde jeg fast plata til fresen og rettet den opp langs aksene. Oversiden ble så planfrest, og jeg freste en liten skråkant inni alle skruhullene slik at skruene skal entre letter.

Resultatet ble veldig bra, men jeg vil nok tenke meg godt om før jeg gjør noe slikt igjen.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar