Hus og fres og sånt

Da har jeg endelig fått orden på verkstedet mitt. Og har hentet fresen. Det er en ZX-45 fres. Det finnes mange kloner ifra en mengde kina produsenter med navn IF-45, Rf-45 og ZX-45. Aner ikke hvilken som er orginalen. Den jeg har er brukt i ca 10 år. Har nok ikke gått så mye, men er stort sett opperert av lærlinger. Så ikke alt som hører til er i topp stand. Jeg har plukket alt i smådeler. Drøyt halvparten av delen er vasket og klare for å monteres igjen. Jeg kjøpte et murer trau, en vindusspylerpumpe (12V), slange og en malerkost på Biltema. Satte dette sammen med et batteri og hellte på 10l diesel. Tok ikke 30 minutter å bygge engang. Meget effektiv og fin delevasker.

Litt tilbake til verkstedet. Jeg har et rom som opprinnelig var garasjen i huset. Det er et (ujevnt) murgulv, grei høyde under taket, gulvvarme, og litt dårlig isolering. Jeg har satt inn en arbeidspenk i Eik på 3 meter. Litt hyller og en whiteboard. Har lagt inn en ekstra 16A kurs til fres og strøm over arbeidsbenken. Lys og varme går på en egen 10A kurs, så det er nok med strøm! Det er plass til både fres og isoporskjærer. Og gjerne også en dreibenk med tiden…

Her er litt bilder av fresen

_MG_8512

 

Girboks_MG_8520

Delevaskeren i aksjon:

_MG_8528

Og ja det blir renere:

_MG_8536

 

Bortsett ifra at hele underetagen stinker diesel så er jeg meget fornøyd!

2 kommentarer

  1. Hvis du skal fikse gulvet, så burde du se på selvavrettende epoxy. Skal vistnok være rimelig enkelt å legge, og det kommer automatisk i vater innen for noen hundredels mm. I følge diverse produsenter, så blir det mye brukt på verksted- og garasjegulv.

    Ellers ser jeg fram til den dagen når fresen skal bygges om til CNC.

    1. Selvavrettende epoxy hadde vært lurt. Malte gulvet med tokomponent epoxymaling. Før det så børsta jeg hele gulvet med stålkost. Men problemet er at det er en gammel og dårlig avrettningsmasse som er benyttet på deler av gulvet. Denne satt fast når jeg børsta, men ble med rullen når jeg rulla på epoxyen. Så jeg har endel klumper på gulvet. Og selvfølgelig sitter ikke epoxyen som den burde. Men nå tror jeg det blir som det er iallefall de neste 5 årene. Det skal jo ikke være noe stuygulv. Z-akse tårnet og Y-aksen er på plass. Og det tror jeg er det jeg rekker før påske.

Legg igjen en kommentar