Black Magic

Jeg kom over en genial liten JTAG programmerer/debugger for bl.a. STM32F4 som heter BlackMagic. Først og fremst er både hardware og firmware open source, men man kan også kjøpe den ferdig bygd for en ganske rimelig penge. Det som er så genialt med denne i forhold til de fleste andre er at den ikke bare er en JTAG boks, men også en hardware GDB server. Man slipper med andre ord OpenOCD og liknende. Bare å plugge inn i USB porten og fyre opp debuggeren.

Men så kommer det som er ekstra genialt. Man kan bytte ut ST-Link firmwaren på STM32F4Discovery med Black Magic firmware. På Discovery-kortet sitter det som kjent en STM32F4 kontroller, men det er også en liten STM32F103 som kun kjører ST-Link (ST sitt JTAG/SWD grensesnitt). Denne kontrolleren er tilfeldigvis akkurat den samme som BlackMagic bruker. Og skulle du ikke sett om noen har laget en tilpasning slik at det bare er å kompilere med en annen paremeter. Det må litt lodding og fomling til, men når det virker er det overlegent.

Her er link til Black Magic

Og her til siden som beskriver hvordan man flasher Discovery.

Beskrivelsen er ikke helt patent. De har kuttet noen hjørner og tatt noe for gitt, så hvis du har lyst til å gjøre dette så gi meg en lyd så skal jeg fortelle hvordan jeg fikk det til.

Det som er viktig å huske er at det er ingen vei tilbake. Den orginale firmwaren er borte for alltid, og ST lar deg ikke laste den ned.

Legg igjen en kommentar