BLDC motorkontroller

Av og til trenger livet et prosjekt der man kan sitte ved kjøkkenbordet, eller i stua å pusle. Derfor dro jeg en av mine gamle ideer opp av hatten. Dette er jo egentlig ikke noe nyskapende i det hele tatt. Fartskontrollere for børsteløse motorer finnes det jo 13 av på dusinet, og mange lager seg egne med større eller mindre hell. Så hvorfor gjør jeg dette.

  1. Jeg har lyst til å lære meg ARM kotrollere (STM32F4)
  2. Jeg har lyst til å lære meg Chibios (www.chibios.org)
  3. Jeg vil ha en motorkontroller som kan integreres med annen funksjonalitet, og som kan snakke skikkelige grensesnitt
  4. Også er det sånn passe vrient, men ikke for vanskelig.

Jeg har allerede laget en PCB for å plugge inn på et STM32F4Discovery kort. Denne PCB-en har drivere og all nødvendig elektronikk for å bruke Discovery kortet som en BLDC. Det er ikke for praktisk bruk, kun for utvikling, da det er kjempestort. Jeg har ikke bestykket kortet enda, men jeg har allerede funnet en rekke feil i designet. Ingen showstoppere. Alle feilene kan fikses med en skalpell, en loddebolt og litt tynn ledning.

Hovedtrøkket har ligget på utvikling av firmware. Her har jeg laget et system som kan ta imot kommandoer fra USB og gjøre forskjellige ting med det. USB biten ble riktig smukk, og kan enkelt gjenbrukes. Jeg har kommet ganske langt på BLDC funksjonen. Men Chibios i bunn, så er det masse flotte drivere for hardwaren på chippen, så applikasjonskoden blir veldig liten. Jeg har nok funksjon til å teste litt med motor allerede, og komponentene kommer i posten hvert øyeblikk.

Skjema og utlegg har jeg ikke publisert enda, men firmware ligger her.

https://github.com/kjellhar/chibi-bldc

Jeg har ikke lagt inn Chibios der, så den må lastes ned separat.

Legg igjen en kommentar