Motoren snurrer

Motoren snurrer. Riktignok har jeg ikke ennå implementert detektering av nullgjennomganger, så feltet roterer bare med et fast turtall, og så håper jeg at motoren henger med. Men, turtallet lar seg justere, og strømmen lar seg justere, så det er i hvertfall ganske mye funksjonalitet som er på plass. Det er mye på elektronikken som virker også. Så langt er jeg veldig fornøyd.

2 kommentarer

 1. Nydelig!

  Dette er et prosjekt jeg også har snust på litt for mange ganger. Men lagt det bort hver gang da jeg har hatt så mange andre prosjekter jeg «burde» gjøre ferdig først.

  Slik er nok statusen fremdeles. Men jeg skal nok snuse litt på koden din for å se hvordan du har gjort det.

  Et bruksområde for en slik sak er vertikalakse vindmøller. De må startes før de kan generere kraft. Jeg antar at det er mulig å lage et program som først spinner igang vindmøllen og som så enten kobler inn likerettere eller som selv fungerer som likerettere inn imot en batteribank el.

  Hadde vært en tøff hyttestrøm-applikasjon. Sett på en liten vindhastighetsmåler på toppen og så sparke igang vindmøllen når det blåser nok.

  Men som sagt, det er nok prosjekter 🙂

 2. Hyttestrøm hadde jeg ikke sett, men å bruke den som generator var i og for seg interessant. Må undersøkes etter hvert.

  Selv planlegger jeg en rekke forskjellige bruksområder. F.eks direktdekoblet servo med ekstremt raskt responstid (men ikke så alt for bra dreiemoment). Eller kanskje en fullintegrert løsning med flere ESC på samme PCB. Og i alle tilfeller er det fint med et skikkelig grensesnitt, være seg SPI, I2C, UART eller USB.

Legg igjen en kommentar