Jula kom litt tidlig

Nå må jeg vel kunne si at jeg er igang med CNC-konvertering av fresen min. Kuleskruer er i hus. Men de glemte å legge ved alle lagrene og den ekstra kulemutteren jeg bestilte. Det skal være på vei nå sier de. Men jeg synes det var sløvt. Steppermotorer har også kommet. Det var et meget bra kit! Kom på under 5k ferdig levert.

IMG_9870

Nå har jeg laget en hel del deler til X og Y aksen. Det største som mangler er å konstruere og så lage holderne til kulemutrene. Har tatt endel mål og bilder. Men siden CAD-programmet mitt i likhet med meg sterkt missliker Windows 8.1 så har det stoppet litt opp. Bildene viser litt av delene og tegningene jeg har laget.

IMG_9854

 

IMG_9871

 

Så har jeg også laget en monteringsplate for steppermotorstyringer og elektronikk. Mangler noen skruehull og så er den klar. Oppkobling av styrekortene blir rimelig enkelt. Det var med et enkelt parallell kort med optoisolatorer som jeg kommer til å benytte i starten for testing og enkel kjøring.. Den store steppermotorstyringen (til Z-aksen) hadde en kjekk funksjon på den ene dip-switchen. Slår du over den så kjører den motoren med 30rpm. Perfekt til testing av koblingen av motoren.

 

Legg igjen en kommentar