BILOfix – Meccano i tre

Når jeg var liten hadde jeg noe som lignet på Meccano, men det var laget i tre. Og skruene var av plast. Lange gjengestenger var i tre. Jeg synes dette var topp greier, men dessverre hadde jeg ikke så mye av det, og rotet nok bort skruer og muttere relativt raskt. Nå som jeg snart skal bli far så tenkte jeg at noe slik kunne jo være passende pedagogiske leker for mitt barn. Og siden jeg snart har en CNC-fres så kunne jeg sikkert lage noe tilsvarende. Biltema har noen fine pinner som jeg så for meg er ypperlig som råmateriale.

BILOfix

Så Googlet jeg litt og fant ut at det jeg søkte var noe som het BILOfix. Og at de slutta å produsere dette i 1972. Dvs det jeg fikk var sannsynligvis en rest som var på salg eller noe. Utrolig synd at et så godt konsept forsvant.

Men jeg har lyst til å ta tak i konseptet, tilpasse det til Biltema sine pinner og lage litt greier. Selvfølgelig må jeg få på plass fresen først. Men jeg må ha litt motivasjon til å jobbe med den når det begynner å butte litt imot (dvs ca nå).

Jeg så for meg å få noen med en 3D-skriver til å skrive ut muttere. Evt, å støpe dem på en eller annen måte. Her må vel plasten være foodgrade for at små barn skal kunne sutte på det osv.

Noen andre som er med på dette prosjektet? Dere har vel alle barn i ca rett alder.

Har kjøpt det ene kittet som fantes på Ebay.com. På den tyske var det også et kit, men det kosta en formue.

PS. Dette er innlegg nr. 100 hundre her. Kake? DS.

 

Les mer om BILOfix på Brickipedia. Google ga mange bilder av kit og deler.

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Beklager, ingen kake på deg.

    Men for å ta resten.
    En kollega på jobben fikk en tilsvarende raptus som deg før sitt første barn. Han brukte de pinnene fra Biltema som du lenker til i et gigantisk dokkehus han lagde. Ble bl.a. brukt til parkett.

    Guttungen fikk forøvrig et sett med ganske tilsvarende deler i plast til jul. Husker ikke hva det heter, må stikke opp å se i så fall.

    Og til slutt, du har det ikke travelt. Ennå 3-4 år igjen til du må svelge skuffelsen over at sneipen ikke er det minste interessert i dette her.

Legg igjen en kommentar