Colne CNC5 Dreiebenk

Fresen er litt på hold etter at jeg freste feil på en komplisert del rett før ferien. Så nå er det litt Isoporskjærer og litt dreiebenk det dreier seg om.

Liten CNC dreiebenk ifra åttitallet.

Liten CNC dreiebenk ifra åttitallet.

Jeg har nå demontert denne i litt for mange deler. Det er endel rust som må fjernes eller på annen måte uskadeliggjøres. Og så er det spon overalt… Nå er delene klar for rens. Det som passer i ultralydbadet blir renset der. Enten i diesel eller whitesprit. Var litt klønete med den ene kuleskruen, så alle kulene falt ut. Tror det er kuler i 4 eller 5 turn i mutteren, og et langt rør som de looper igjennom. Regner en kveldsøkt bare på å få denne på plass igjen. Interfacet til denne er litt typisk åttitalls. Det er en 4 bits databus og en 3 bits adressebuss samt et strobesignal. Jeg begynte på jobben med å reverse-enginnere det. Nedenfor er link til deler av skjemaet. Ga meg når jeg hadde klart å få oversikt over selve grensesnittet.

Colne_5cnc-main-board-rev-eng_20140824

Så begynte jeg å se på løsninger for å få dette koblet til LinuxCNC. Begynte på et spor som villen endt med en liten CPLD som oversetter. Men så fant jeg at en kar i England har laget et grensesnitt som passer rett inn. Han skulle ha 150£ for saken inkludert EasyCNC som styrer hele saken. Han som driver firmaet er kjent for å være veldig behjelpelig med alle typer problemer og spørsmål til britiskbygde CNC-saker.

 

Legg igjen en kommentar