Neste ferdig

Nå begynner det å likne på noe. Jeg har fått på alle paneler rundt om. Det eneste jeg ikke har satt på ennå er et panel på baksiden som skal dekke til det elektriske. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan dette skal se ut.

Det største som har skjedd siden sist er at jeg har lagt inn et ekstra rele som styres av RaspberryPi. Dette releet blir aktivert som det siste som skjer ved en «shutdown». Det vil si at Linux kan stenge ned kontrollert, og så aktivere dette releet. Videre blir hovedkontaktoren styrt av dette releet, som når det aktiveres bryter kretsen til spolen på kontaktoren. Det medfører at spenningen til hele systemet kuttes. Nå har jeg også koblet om slik at 5V til RPi kuttes av kontaktoren. I tillegg har jeg koblet om knappen som skrur strømmen av slik at den går inn på en RPi GPIO pinne. Denne pinnen er satt opp slik at det sendes en shutdown kommando til Linux-kjernen når den aktiveres. Alt dette vil si at jeg kan stenge ned systemet trygt ved å trykke på knappen. Slipper problemer med at filsystemet blir korrupt eller noe slikt. Det vil også si at jeg kan stenge ned strømmen via web-grensesnittet, eller enda bedre, jeg kan legge inn en shutdown kommando i slutten av G-koden slik at maskinen skrur seg av når den er ferdig med et program.

Hva gjenstår?

  • Panel / dør som dekker det elektriske
  • Vifte som kjøler stepper-driverne
  • Vifte som trekker luft ut av kabinettet på toppen (saktegående som som blåser gjennom et HEPA filter)
  • Røykdetektor som er koblet inn i kretsen som kan stenge ned strømmen på hele maskinen.
  • EMO bryter som kutter alt, også spenning inn til kontaktoren.
  • Montere filament-sensor

Legg igjen en kommentar